jtemplate.ru - free extensions for joomla

Doorzoek ons assortiment


Mechanisatie

Mechanisatie is een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Goede mechanisatie betekent verbetering van kwaliteit, verlichting van zware arbeid en verhoging van de productiesnelheid. Door investering in ons machinepark zijn de levertijden de laatste jaren steeds korter geworden, waar onze klanten veel voordeel van hebben. Boomkwekerij de Hilver beschikt het over een modern en up-to-date machinepark, zodat alle werkzaamheden zelf verricht kunnen worden.


Op hoogte werken
Tot onze standaarduitrusting behoord het snoeiplateau, zodat wij veilig op de juiste hoogte kunnen werken.

Spuiten
Voor het spuitwerk maken wij gebruik van een blower spuit. Deze spuit genereert een nauwkeurig spuitbeeld, daar waar de boom het daadwerkelijk nodig heeft. Zo worden hoogstam bomen alleen gespoten vanaf ca 2 meter hoogte en kan de totale spuithoogte aangepast worden. Hierdoor kunnen wij zowel milieuvriendelijker en kostenefficiënter produceren.
Foto blower spuit.

 


Onkruid bestrijding
Onkruid wordt voornamelijk mechanisch bestreden. Met behulp van een cultivator worden de rijen vrij gehouden van onkruid.

Planten
Voor het planten maken wij gebruik van de plantmachine. Hierdoor wordt de snelheid verhoogd en arbotechnisch verantwoord gewerkt. Het plantgoed staat korter boven de grond, waardoor de kans op schade kleiner is en de kwaliteit van ons producten hoger is.

De grote bomen worden met kluit verplant. Met behulp van onze eigen grondboor, boren wij gaten  van 40 cm tot 80 cm.

Rooien
Tijdens het rooiseizoen worden alle bomen met een kluitdiameter variërend van 40 tot 100 cm door eigen medewerkers gerooid. Middels een wortelgoed rooimachine kunnen we in hoog tempo bomen rooien. De effectiviteit van deze machine zorgt voor behoud van de kwaliteit. Op verzoek van de klant rooien we met blote wortel of draadkluit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Transport
Voor het laden van de bomen maken we gebruik van een mobiele kraan (Mecalac) met laadklem. Met deze laadklem kunnen we snel en effectief bomen laden. De klant ondervindt hierdoor slechts een korte wacht- of laadtijd.